"Du borde ha en blogg. Inte en sådan hej bloggisen; utan mer som en tidning. För du har så mycket bra att säga och tipsa om."

Inom loppet av tre(3) timmar har två kompisar sagt till mig att jag borde blogga. Dessutom sa de båda att jag borde blogga om de sakerna jag redan bloggar om på denna blogg. Och nej, de sa de inte på ett sådant sätt så att de visste om denna blogg och bara ville att jag skulle erkänna.
 
Den ena sa det efter ha sett min guide till bästa mjölkfria mjölkarna på min Instagram: "Du borde ha en blogg. [...] Så du kan dela med dig av fler sådana här bra tips.". Och den andra sa att jag borde dela med mig av mitt liv: "Du gör så mycket bra. Du pluggar, du tränar, du håller koll på allting. Men samtidigt mår du dåligt. Du kan liksom visa att det är helt okej. Förstår du?" 
 
Två helt olika kompisar som har lärt känna mig under helt olika perioder av mitt liv. Men båda enade om att jag borde blogga. Och ändå sitter jag här och har inte uppdaterat bloggen på 2,5 veckor för att jag har presentationsångest och skäms över att blogga. Fan. 
 
 
Neamdring, Tankar | | 2 kommentarer |

6/4-16

Hej på er! Jag har blivit lite sjuk, liksom sjukhus-sjuk. Men jag lever! Jag är lite magrare och jag känner mig lite mer lobotomerad. Men annars är det fint. Passar på att kika in och lämna tips på artiklar. Lite kortare än vanligt, men sånt é livet ibland. Puss! 
 
 
The feminist cupcake sale that led to death and rape threats
Återigen har det bevisats varför feminism behövs. Kortfattat: några elever på ett campus i Australien sålde muffins för förhållandet mellan din lön och 1 dollar. Dvs är du vit man så kostar muffinsen 1 dollar, medan du som mörk kvinna bara behöver betala 55 cent. Gissa om det upprörde någon(män)?
 
Ni har väl hört talas om Panamadokumenten? Eller The Panama Papers, som det heter på engelska. Här är en väldigt lätt och rolig förklaring om varför det blev en skandal. För jag själv tyckte det var konstigt från början. För jag vet ju om att många älskar skattefusk... :-) 
 
‘There’s nothing wrong with a bit of mould’: chefs on food waste and using leftovers
Podcast: What would a feminist do? (Engelska)
Bli inte rädd för engelskan! Detta är en amerikan som faktiskt pratar någorlunda långtsamt. (*phew*). Det är Jessica Valenti från The Guardian som diskuterar feminism med andra kvinnor(olika varje gång). Nya perspektiv och väldigt nyttigt. "Inte som alla andra feministdiskussioner. Finns på alla vanlig podcastappar/hemsidor.
Bok, film och podcast, Nyheter, Tips | nyheter, podcast, tips | | Kommentera |
Upp