6/4-16

Hej på er! Jag har blivit lite sjuk, liksom sjukhus-sjuk. Men jag lever! Jag är lite magrare och jag känner mig lite mer lobotomerad. Men annars är det fint. Passar på att kika in och lämna tips på artiklar. Lite kortare än vanligt, men sånt é livet ibland. Puss! 
 
 
The feminist cupcake sale that led to death and rape threats
Återigen har det bevisats varför feminism behövs. Kortfattat: några elever på ett campus i Australien sålde muffins för förhållandet mellan din lön och 1 dollar. Dvs är du vit man så kostar muffinsen 1 dollar, medan du som mörk kvinna bara behöver betala 55 cent. Gissa om det upprörde någon(män)?
 
Ni har väl hört talas om Panamadokumenten? Eller The Panama Papers, som det heter på engelska. Här är en väldigt lätt och rolig förklaring om varför det blev en skandal. För jag själv tyckte det var konstigt från början. För jag vet ju om att många älskar skattefusk... :-) 
 
‘There’s nothing wrong with a bit of mould’: chefs on food waste and using leftovers
Podcast: What would a feminist do? (Engelska)
Bli inte rädd för engelskan! Detta är en amerikan som faktiskt pratar någorlunda långtsamt. (*phew*). Det är Jessica Valenti från The Guardian som diskuterar feminism med andra kvinnor(olika varje gång). Nya perspektiv och väldigt nyttigt. "Inte som alla andra feministdiskussioner. Finns på alla vanlig podcastappar/hemsidor.
Bok, film och podcast, Nyheter, Tips | nyheter, podcast, tips | |
Upp