Tips: Få utländskt utbud av Netflix, diabetes och bloggtips för bokslukare

 
 
 
 
Få amerikanska/brittiska utbudet Netflix
Alltså detta var ju revolutionerande när jag fick reda på Hola. Jag kan nu få hela världens Netflixutbud!!!!!! Eller i alla fall i de länder som Netflix finns. Det enda du behöver är ett Netflixkonto, en dator med Google Chrome och ett WiFi som inte har blockerat Hola. Som min skola typ (partypoopers...) Det är busenkelt: 1. Gå in på Hola.org 2. Följ instruktionerna på hemsidan.
     Jag är emot att se på film "gratis" på nätet. Men jag betalar ju faktiskt för Netflix. Och Netflix tillåter att en ser på det genom en tredje part och de har heller inte blockerat Hola. Så egentligen är det typ... lagligt? Jag hoppas så i alla fall :-) Gå alltså bara in här via Google Chrome, inte Safari eller Windows Explorer om det nu fortfarande finns. 
Till dig som inte vet någonting om diabetes
DETTA(*klick*) inlägg är SUPERVIKTIGT. Ta dig två minuter och läs om hur du ska reagera när någon med diabetes svimmar. Jag har själv människor med diabetes i min bekantskap och jag vet att en varit väldigt nära döden. Hon hade dött om det inte vore så att hennes kompis visste hur hon skulle reagera. Mycket viktigt! Läs HÄÄÄÄÄR NU!!!!
 
 
Bokhora och tips för litteraturintresserade
Bokhora är en bokblogg som skriver om böcker och i princip allting som berör litteratur. Jag har länge läst bokhora. Ända sedan de stod som recensenter på baksidan av böckerna som jag läste när jag var liten. Då satt jag och fnittrade åt namnet Bokhora, såklart. Johanna Lindbäck är både en vanlig författare och en av skaparna till Bokhora. Hon har även en egen författareblogg som behandlar allting inom litteratur och författarskap. Allt från skrivartips, livet som författare och allmänt om böcker. Två extremt bra tips från en bokslukare till en annan.
 
→ Bokhora 
→ Johanna Lindbäcks blogg
 
Bok, film och podcast, Tips | bok, böcker, diabetes, film, lästips, neamdring, netflix, tips, viktigt | |
#1 - - Chantelle:

Din blogg är det bästa som hänt mig. Så mycket kärlek till dig <333

Svar: Alltså gulliga du<3<3 Tack så jättemycket!!!
neamdring.blogg.se

#2 - - Camilla :

Hej! Jag läste inlägget om diabetes, mycket intressant!! Sen har jag ett par frågor som det kanske fanns svaret på i kommentarerna, men de var 277 st så jag orkade inte läsa igenom dem (FÖRLÅT). Frågorna är i alla fall : ska jag "bara" ringa ambulans eller finns det något mer jag kan göra??? Och finns det nåt sätt att veta om det är just diabetes som har fått personen i fråga att svimma?
Det kanske är helt fåniga frågor som alla kan svaret på. MEN JAG KAN DEM INTE OCH JAG VILL GÄRNA VET SÅ ATT JAG GÖR SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT RÄTT...
Okej, tack för mig och puss på dig <3

Svar: Hej! Vad bra att du bryr dig. Och jag förstår dig som inte orkar läsa alla kommentarerna ;) Men jag pratade men min kompis med diabetes och kollade 1177.se. Och det finns två scenarion.1. Om personen fortfarande är vid medvetandet: Personen kan då vara hungrig, må illa, vara yr, skakningar och blek. Då ska du ge den någonting som höjer blodsockret snabbt. Typ saft, druvsockertablett eller juice. Men inte någonting fett som exempelvis choklad. För fett gör så att det går långsammare.
2. Om personen har svimmat: Då kan du inte göra någonting längre. Då måste du bara vänta på sjukvården då du kan kväva personen om du försöker få i den någonting. Försök bara vara lugn.

Pussss och tack för att du bryr dig! <3
neamdring.blogg.se

#3 - - Sandra:

Men shit vilket smart tips med hola. Tack så mycket!

Svar: Ja, det är jättebra!! Tack själv:)
neamdring.blogg.se

Upp