Crash course

 Hej!
Vill ni ha tips på hur man snabbt kan lära sig någonting när en pluggar? Är ni som mig, visuell och vill se någonting för att memorera? Eller vill veta varför och hur, och inte bara "därför"? Din hjälp stavas: Crash Course.
 
Källa: CrashCourse
Crash Course är 5-15 minuter långa snabbkurser i diverse ämnen. Jag lovar dig att du kommer att lära dig och förstå mer än vad du har gjort under alla dina lektioner.  Bakom konceptet finns Vlog Brothers, eller Green Brothers, alltså Hank och John Green. John Green har bland annat skrivit The Fault In Our Stars.
Kanalen är indelad i smarta kategorier så du enkelt kan hitta vad du söker. Smart! De har givit ut Crash Courses i ämnen från världshistoria till astronomi till psykologi. 
En annan väldigt bra sak är undertexterna. Eftersom de pratar engelska, och väldigt snabbt även för mig som har engelska som vardagsspråk, så underlättar detta. Crash Course har själva lagt till engelsk undertext, men det finns möjlighet till svensk. Dock blir översättningen lite knasig. Men du kommer lätt in i engelskan. 
En annan väldigt bra sak är att ibland går det ifrån en människa som pratar till en voice over med bilder. Det är väldigt bra för visuella människor (*klick*) då vi kan få en bild framför oss. Och jag själv kommer ihåg saker lättare om jag har sett de framför mig.
 
Så! Nu är det dags att börja crash coursea lite. Gratis är gott. 
Plugg, Tips | plugg, pluggtips, skola, smart, tips, youtube | | 3 kommentarer |

Breda dina kunskaper med internet

Politisk debattgrupp från höger till vänster. (Facebook)
En plattform på Facebook där du kan diskutera politik och allt vad det innebär. Du kan starta ett ämne, argumentera i andras inlägg eller bara läsa debatter. En sak som är väldigt bra är att en ser inte alltid vilket parti en viss person anser sig tillhöra. Dvs, du är nästan helt neutral i din åsikt. Men det är såklart enkelt att se igenom i vissa fall.
TED.com (Hemsida)
Helt ärligt. Denna sidan är guld värt. Här kan du på allt mellan 5-60 minuter lära dig om vad som helst. Bara tryck igång en video när du sitter på bussen, har tråkigt hemma eller väntar på nästa lektion. Du kommer att lära dig om saker du aldrig trott skulle intressera dig.
Tips:
Instagram. (App)
Asiatiskkvinna, Machokulturen, Makthavarna och Kvinnohat. Någon aktiv, någon inte. Men helt klart värt att bläddra igenom. Finns även fler i denna stil. En lär sig om olika förtrycka "grupper" och hur de har bemöts i samhället. Tragiskt men tyvärr sant och nyttigt att vara medveten om. 
 
Kunskap är makt vänner!
 
/Neamdring
Tips | | En kommentar |

Vem är jag?

Hej!
 
Jag har tänkt på detta länge. Att starta en blogg alltså. Kanske mest som en publik dagbok för mig själv. Jag avgudar intressanta bloggar med ett vettigt innehåll. Jag vill också sprida min kunskap. Jag gillar att skriva, läsa böcker, plugga, träna, måla, fotografera, sport, promenera, se på Netflix, diskussioner, argumentera, lyssna, prata, musik, springa, designa, utvidga mina kunskaper, kläder och allt annat. Jag vill samla allting på ett och samma ställe. Jag vill kunna sprida allting. Men jag vågar inte visa vem jag är. Inte riktigt än. 
 
Jag har valt underrubriken "En överlevnadsguide för tonåringar". Det klingade snyggt i mitt huvud. Men bloggen är inte bara för tonåringar. Jag vill främst visa att det är okej att vara stolt "pluggis". Det är faktiskt coolt att besitta kunskap. Kunskap är makt. Jag vill inte veta lite om allt eller mycket och lite. Jag vill veta mycket om allt. Det är ingen skam att ha något kreativt intresse, som skrivning, kontra fotboll. 
 
Neamdring är ett fingerat alias. Jag tror att sociala medier är ett skarpt vertyg i dagens samhälle. En blogg är som ett CV eller en extra merit. Men samtidigt måste en tänka på att både ens mormor, gamla lärare och mammas kompis kan läsa den lika mycket som ens målgrupp kan. Jag har läst min tidigare blogg, som är väldigt gammal. Och jag skäms inte för den idag. Vilket är en dubbelmoral. Men detta är mitt val. För tillfället. 
 
Jag är en tonårstjej. Jag går i gymnasiet och jag älskar det. Men hur får man ihop livet? Jag vill lära mig allt, mer än vad skolan har att erbjuda. Jag vill läsa alla böcker, lyssna på alla låtar och se alla filmer samt tv-serier. Jag vill träna och laga god mat. Jag vill träffa olika människor och umgås med dem. Jag ska dela mina bästa tips här och inspirera och inspireras. Välkommen till en överlevnadsguide för tonåringar!
 
/Neamdring
 
Kontakt: neamdring [at] outlook.com 
Neamdring | | Kommentera |
Upp