Crash course

 Hej!
Vill ni ha tips på hur man snabbt kan lära sig någonting när en pluggar? Är ni som mig, visuell och vill se någonting för att memorera? Eller vill veta varför och hur, och inte bara "därför"? Din hjälp stavas: Crash Course.
 
Källa: CrashCourse
Crash Course är 5-15 minuter långa snabbkurser i diverse ämnen. Jag lovar dig att du kommer att lära dig och förstå mer än vad du har gjort under alla dina lektioner.  Bakom konceptet finns Vlog Brothers, eller Green Brothers, alltså Hank och John Green. John Green har bland annat skrivit The Fault In Our Stars.
Kanalen är indelad i smarta kategorier så du enkelt kan hitta vad du söker. Smart! De har givit ut Crash Courses i ämnen från världshistoria till astronomi till psykologi. 
En annan väldigt bra sak är undertexterna. Eftersom de pratar engelska, och väldigt snabbt även för mig som har engelska som vardagsspråk, så underlättar detta. Crash Course har själva lagt till engelsk undertext, men det finns möjlighet till svensk. Dock blir översättningen lite knasig. Men du kommer lätt in i engelskan. 
En annan väldigt bra sak är att ibland går det ifrån en människa som pratar till en voice over med bilder. Det är väldigt bra för visuella människor (*klick*) då vi kan få en bild framför oss. Och jag själv kommer ihåg saker lättare om jag har sett de framför mig.
 
Så! Nu är det dags att börja crash coursea lite. Gratis är gott. 
Plugg, Tips | plugg, pluggtips, skola, smart, tips, youtube | |
#1 - - lovisa:

åh, älskar detta! vilket grymt tips, tack! ser fram emot ditt fortsatta bloggande, känns som du kommer fylla en lucka i bloggosfären och jag tipsar gärna vidare och länkar dig i mitt kommande tipsinlägg om jag får? kram!

Svar: Ja! Herregud vad glad jag blir. Du är ju en av mina stora inspiratörer! Kram
neamdring.blogg.se

#2 - - Linnea Aurora:

Jag är precis som du! Minns också SÅ mycket bättre om jag har sett någonting framför mig! Mycket bra tips!!

Svar: Tack, vad kul att höra:)
neamdring.blogg.se

#3 - - anneli:

Jag och min pojkvän brukar kolla på det. Underbart!

Svar: Åh, de är så bra!!
neamdring.blogg.se

Upp