Mat och bok.

 
Hallå i stugorna! Jag gillar mat och böcker. Därför ska vi prata om det idag.
 
Mat: Lotta Love Açaí Bar (Davidshallsgatan 25, 211 45 Malmö) 
Jag älskar frukostmat mycket mer än "vanlig mat". Därför drar jag mig till ställen som serverar just det. Tyvärr är det inte så många här i Malmö med omnejd. Och särskilt inte när en vill kunna äta med sina kompisar där den ena inte äter gluten, nästa undviker socker och den tredje är vegan. Typ. Men Lotta Love Açaí Bar är uppfyller alla dessa krav! Jag har hunnit prova deras Classic Bowl (granola, jordnötssmör, banan, hallon, kokos, agave) och den på bilden: Berry Bowl (granola, jordgubbar, hallon, blåbär, kokos, honung), men det finns en Chocolate Bowl också. Classic var mest mättande, men båda väldigt goda. Och deras granola är to die for. 
Bok: In i labyrinten (Sigge Eklund, 2014)
Om vi säger såhär: jag tänkte först skriva detta inlägget igår och då hade jag tänkt att skriva typ: "Jag har läst 1/4 av boken men jag är redan fast, ni måste läsa den!!!!". Idag har jag läst ut den. Sigge Eklund har löst baserat boken på fallet om 4-åriga(minus 9 dagar) Madeleine McCann som blev kidnappad på ett hotell i Portugal 2007. Och en liknande sak händer med 11-åriga Magda i In i labyrinten. Men själva boken handlar inte om Magdas försvinnande; snarare vuxna personer i hennes omgivning som har komplicerade förhållande till varandra. En pusseldeckare där karaktärernas berättelser tillslut vävs samman. 
 
Boken har inte fått jättebra kritik; mest att Sigges språk är komprimerat och fokuserar på samhällsproblem mer än barnarov. Och ja, jag var tvungen att pausa ibland och bläddra tillbaka för att lägga ihop ett och ett. Men jag gillar det. Jag tänker såhär: boken är skriven för vuxna och jag är tonåring. Antagligen gillar jag den för att jag har läst färre böcker än vuxna, och kan därmed inte jämföra med litterära mästerverk. Jag kanske läser en ännu bättre liknande bok om några år och skrattar åt detta. Eller något. Jag vet faktsikt inte. Men boken är bra.        
Bok, film och podcast, Mat, Tips | acai bowl, bok, mat, sigge eklund, tips, vegan | | Kommentera |

Inspirerande podcasts

Hej!
Vet ni vad? Imorgon får jag sommarlov och det ska bli så skönt. Rivstartar dessutom sommarlovet med en konsert! Ska bli skönt att bara få slappa och finnas. Och ha tid över. Kanske för podcasts? Jag lyssnar redan mycket på podcasts, när jag tränar(OBS! vissa delar av träningspasset:)), är ute och går, åker tåg eller bara sitter och har det i bakgrunden. Men nu har jag ännu mer tid för det!!11!1!. Dessutom så börjar ju Sommar i P1 snart!!!111! MVH pensionären.
 
Nåväl, jag tänkte faktiskt tipsa om två riktigt bra podcasts idag. Jag lyssnar också på Alex&Sigge, Värvet, Träningspodden och andra större podcasts. Men jag känner att jag måste kanske inte tipsa om dem. Istället ska jag lyfta fram två andra. Visserligen inte jättesmå podcasts, men ändå. Idag medföljer även tips på mina favoritavsnitt. 

Framgångspodden
Bakom denna podcast är Alexander Pärleros. Alexander beskriver podcasten själv på sin hemsida "2015 hade Alexander en vision om att skapa ett forum där man kunde lyssna in Sveriges mest framgångsrika personer kunde [sic!] berätta om deras resa till framgång. Här skapades Framgångspodden" (Framgångspodden, http://www.framgangspodden.se, Hämtad 13.06.16). Och jag har blivit väldigt inspirerad! En sak sa Jesper Parnevik i podden: Att alla andra som utövar en sport kan gå in och vara jättearga och enkelt vinna; medan en golfspelare måste hålla lugnet för att vinna. En positiv sak med podden är att det finns ett kortare och längre avsnitt; beroende på hur intresserad du är eller hur mycket tid du har. Mycket bra!
Favoritavsnitt: 59. David Batra, 56. Mia Törnblom och 44. Jesper Parnevik. 
Ofiltrerat
Sofia "PT-Fia" Sjöström står bakom denna podd! Hon har även en blogg: här, har skrivit en bok(andra är påväg!) och är enligt mig en av Sveriges sundaste hälsoinspiratörer. Precis som titeln avslöjar så ser hon vad som finns bakom alla flashiga Instagramfilter på kändisar. Det var väldigt skönt att få höra att solen också har sina fläckar! Instagramdrottningen Janni Delér berättar om att hon är väldigt stressad och har ingen vardag. Finaste Michaela Forni framför sina kloka åsikter, bl.a. att vissa människor vägrar förändras. Älskar konceptet, bra jobbat Fia!
 Favoritavsnitt: 08. Michaela Forni, 05. Petra Tungården och 03. Janni Delér. 
Bok, film och podcast, Tips | podcast, tips | | Kommentera |

Den som väntar på någonting gott...

Hej!
Det känns väldigt, väldigt, väldigt segt att ha kvar en massa skolarbete medan de flesta andra antingen är färdiga med allt, har sommarlov eller tar studenten. Men det är bara det lilla sista som är kvar. Har parallellt pluggat inför två prov, skrivit två uppgifter och gjort en redovisning denna veckan. Har dock bara kvar ett prov och en inlämning nästa vecka. Phew! Men på tisdag lämnar jag in min sista uppgift och skriver mitt sista prov för ettan(!!). Men då ska det firas. Jag är väldigt dålig på att ge mig själv en klapp på axeln. 
Grannungarna hade löpartävling... och de berömde sig själva
Såhär tänker jag för att belöna mig själv: På tisdageftermiddag när jag kommer hem från skolan ska jag gå ut och sätta mig i trädgården och äta någonting riktigt gott, har dock inte bestämt vad. Jag ska sätta mig ute i trädgården, äta långtsamt och njuta av att jag inte måste slänga i mig någonting snabbt för att sedan börja plugga. Sedan ska jag sitta kvar och bara njuta av livet. Kanske ta en promenad vid havet på kvällen? På onsdag är jag dessutom ledig för treorna tar studenten. Så då ska jag träna, äta sushi och sola. 

Nu tänker du kanske: "Amen det där låter ju som tortyr!!!!!!". 1. Jag förstår att jag låter som en pensionär :-)  2. Då ska du helt enkelt göra någonting annat. Festa? Åk och shoppa? En stor glass? Med ett körsbär på toppen kanske. Det viktiga är att du får känna dig förtjänt av någonting du älskar. Vad det än må vara!
 
 
 
 
Ordbajs, Tankar | | Kommentera |
Upp