Mat och bok.

 
Hallå i stugorna! Jag gillar mat och böcker. Därför ska vi prata om det idag.
 
Mat: Lotta Love Açaí Bar (Davidshallsgatan 25, 211 45 Malmö) 
Jag älskar frukostmat mycket mer än "vanlig mat". Därför drar jag mig till ställen som serverar just det. Tyvärr är det inte så många här i Malmö med omnejd. Och särskilt inte när en vill kunna äta med sina kompisar där den ena inte äter gluten, nästa undviker socker och den tredje är vegan. Typ. Men Lotta Love Açaí Bar är uppfyller alla dessa krav! Jag har hunnit prova deras Classic Bowl (granola, jordnötssmör, banan, hallon, kokos, agave) och den på bilden: Berry Bowl (granola, jordgubbar, hallon, blåbär, kokos, honung), men det finns en Chocolate Bowl också. Classic var mest mättande, men båda väldigt goda. Och deras granola är to die for. 
Bok: In i labyrinten (Sigge Eklund, 2014)
Om vi säger såhär: jag tänkte först skriva detta inlägget igår och då hade jag tänkt att skriva typ: "Jag har läst 1/4 av boken men jag är redan fast, ni måste läsa den!!!!". Idag har jag läst ut den. Sigge Eklund har löst baserat boken på fallet om 4-åriga(minus 9 dagar) Madeleine McCann som blev kidnappad på ett hotell i Portugal 2007. Och en liknande sak händer med 11-åriga Magda i In i labyrinten. Men själva boken handlar inte om Magdas försvinnande; snarare vuxna personer i hennes omgivning som har komplicerade förhållande till varandra. En pusseldeckare där karaktärernas berättelser tillslut vävs samman. 
 
Boken har inte fått jättebra kritik; mest att Sigges språk är komprimerat och fokuserar på samhällsproblem mer än barnarov. Och ja, jag var tvungen att pausa ibland och bläddra tillbaka för att lägga ihop ett och ett. Men jag gillar det. Jag tänker såhär: boken är skriven för vuxna och jag är tonåring. Antagligen gillar jag den för att jag har läst färre böcker än vuxna, och kan därmed inte jämföra med litterära mästerverk. Jag kanske läser en ännu bättre liknande bok om några år och skrattar åt detta. Eller något. Jag vet faktsikt inte. Men boken är bra.        
Bok, film och podcast, Mat, Tips | acai bowl, bok, mat, sigge eklund, tips, vegan | |
Upp