Crash Course i tyska del 1: allmänna tips

Jag ska dra igång en Crash Course i tyska. Just nu läser jag tyska 3 eftersom jag gått i ettan på gymnasiet och jag har läst tyska sedan 6:an. Jag är inget proffs med med hjälp av min lärobok Na Klar!, min lärare och Google så jag sammanfatta det. 

Leo.org
Förberedd er för något revolutionerande... nämnligen ordboken Leo. Jag vet inte hur mycket jag ska beskriva min kärlek till denna ordbok. Det är den bästa tyska ordboken som finns! I alla fall online. Om du ska vill veta hur ett verb böjs beroende på vem som utför handlingen så berättar den det. Alltså ich habe, du hast osv. Och samma sak med substantiven: hur det böjs beroende på om det är dativ, ackusativ osv!!111!11!!! JAG BLIR HELT TILL MIG!!!!!!<333 Det enda dåliga med den är att den inte översätter hela meningar. Men det har jag också en lösning på. 
 
Översätt.org
Den här hemsidan är lite obehaglig, men eftersom Leo inte översätter hela meningar så var jag tvungen att hitta denna. Den duger bra till meningar men den svensk/tyska-översättningen fungerar inte så välj den engelsk/tyska istället.  
 
Svenjargen
Den här lille söte mannen i regnjacka har räddat mitt liv i många år. Han går igenom tyska på ett väldigt pedagogiskt sätt i YouTubevideos. Det finns från tyska 2(grundskola) till tyska 4 (2:an i gymnasiet).  Han är en av mina inspirationskällor till att jag startade denna bloggen; jag vill också hjälpa andra! Ps jag gillar att Therese Lindgren kommer upp som liknande kanal... 
 
Snabba tips:
Nyheter:
Tv:
 
 
Plugg, Tips, Tyska | hjälp med tyska, nationella, nationella proven, np, tyska, tyska 3 | |
Upp