Tips: När det inte går att plugga

Vissa dagar är det så. Det går bara inte att plugga. Du sitter och bara stirrar in i ett dokument när du ska skriva en krönika, du läser om samma mening för 14:e gången i geografiboken eller mattetalen dansar en midsommardans framför dina ögon. Det finns säkert 1000 olika sätt att lösa det på. Jag tänker i alla fall skriva om fem olika scenarier jag själv har utsatts för. Och för att vara lite extra snäll ska jag faktiskt dela med mig av mina lösningar också. 

→ När du behöver göra någonting annat. 
Ibland känns det som att jag bara vill bränna upp min mattebok och bojkotta hela mattematikens existens. Då kan det istället vara bra att lägga undan matteboken för dagen och kanske öppna ekonomiboken istället? Ibland fungerar inte ett visst ämne för stunden och du behöver variation för att inte låsa dig. 
 
→ När du behöver en paus.
Jag har tidigare (*klick*) tipsat om de ~*heliga pauserna*~. Och du är troligtvis inget undantag, du behöver också en paus. Om du redan har tagit kortare pauser kontinuerligt så skulle jag råda dig att ta en längre paus. Kanske 30-60 minuter. Gå ut och gå en promenad, kolla ett avsnitt av din favoritserie eller ta en powernap. Sedan kommer du tillbaka och är motiverad igen. 
→ Ny kunskap är inte bara läxor.
Du får inte ny kunskap enbart genom att göra läxor eller vara i skolan. Egentligen är ju allting nya kunskaper. Så om du känner att du inte kommer någonstans när du pluggar, exempelvis samhällskunskap så; stoppa undan samhällsboken och läs en vanlig litterär bok. Du kommer att utöka ditt ordförråd, lära dig hur en skriver bra och kanske rent av ha lite kul. 
 
→ När du har en dålig dag.
Ibland har en dåliga dagar. Det måste inte bero på någonting speciellt. Typ att du har sovit dåligt eller något liknande. Det är helt okej att ha en dålig dag. Acceptera att det är så och pusha inte dig ännu mer. Stoppa istället undan alla böckerna, stäng ner alla flikar och kryp ner i din säng och bara ta det lugnt. 
Ibland behöver en bara sätta på sig sina favoritkläder och bara chilla. 
→ När det räcker.
Ibland räcker det. Du behöver inte plugga mer. Du kan allting men du "måste" ändå plugga för att vara helt säker. Inse att enough is enough. 
Plugg, Tips | gymnasiet, hjälp, neamdring, plugg, plugghjälp, pluggtips, skola, tips | |
Upp